ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανακοινώσεις

 

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας του ΚοιΣΠΕ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του πρώτου κύκλου της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (JOB CLUB) για το έτος 2018-2019. Οι ομάδες εργασιακής προετοιμασίας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής προετοιμασίας, πριν την είσοδο κάποιου στην αγορά εργασίας. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά την  Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:30-17:00, στους χώρους του ΚοιΣΠΕ Ηλιοτρόπιο, στην οδό Σαλαμινομάχων 24Ε, στο Μαρούσι.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα.

 Λίγα λόγια για την ομάδα μας...

 Ομάδα εργασιακής προετοιμασίας για ενήλικες με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες (jobclub)

Οι ομάδες εργασιακής προετοιμασίας (job club) του ΚοιΣΠΕ «Ηλιοτρόπιο», διενεργούνται στους χώρους του κοινωνικού μας συνεταιρισμού και σκοπός τους είναι η  ενδυνάμωση και η εκπαίδευση των ενδιαφερομένων  όπως και η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Σκοπός της δράσης,  είναι να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, τα ταλέντα και τα δυνατά σημεία των υποψηφίων, αλλά και να ενδυναμωθούν όσα σημεία ενδεχομένως παρακωλύουν την  προσπάθεια τους να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας. Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα, με βιωματικές ασκήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, αναλύουμε  μια μεγάλη θεματολογία ζητημάτων που μπορεί να απασχολήσουν τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας κατά τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, ώστε να είναι όσο το δυνατό περισσότερο προετοιμασμένοι στο νέο τους αυτό ξεκίνημα. Οι ομάδες διενεργούνται σε δύο κύκλους ανά έτος, και κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε περίπου 15 εβδομαδιαίες συναντήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

 Μερικά από τα θέματα των ομάδων μας:

  • Τι σημαίνει για εμάς εργασία και ποια είναι τα κίνητρα μας
  • Αναζητώντας τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες. Ποια επαγγέλματα που θα μου ταίριαζαν;
  • Θέτοντας στόχους και προτεραιότητες
  • Προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου
  • Επαγγελματισμός, στάση, συμπεριφορά και παρουσία ανάλογα με το πλαίσιο απασχόλησης
  • Αγχογόνες καταστάσεις, πως μας επηρεάζουν και πως τις διαχειριζόμαστε
  • Επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και εργοδότες
  • Συγκρούσεις και διαφωνίες στον επαγγελματικό χώρο
  • Δημιουργώντας ένα δελεαστικό βιογραφικό
  • Προετοιμασία για συνέντευξη, πως διαφημίζω τον εαυτό μου

Κάθε θεματική ολοκληρώνεται σε μία με δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις, με την ευελιξία της παράτασης κάποιας θεματικής εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την ομάδα και φυσικά με τη δυνατότητα πάντα, να προστεθούν θεματικές κατόπιν προτάσεων των συμμετεχόντων, αφού η όλη εργασιακή προετοιμασία έχει νόημα μόνο εφόσον απαντά στις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των ενδιαφερομένων. Για αυτό το λόγο  τα περισσότερα από τα θέματα αντλούνται από την εμπειρογνωμοσύνη των ίδιων των εργαζομένων του ΚοιΣΠΕ «Ηλιοτρόπιο», μέσα από τα πραγματικά παραδείγματα στον τομέα της απασχόλησης  και τα ζητήματα που οι ίδιοι θέτουν σε συζήτηση στις μηνιαίες «ομάδες εργασίας».

Αναμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας, για τον πρώτο κύκλο Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας  έως  και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Αν τυχόν δεν προλάβετε τις δηλώσεις συμμετοχής για τον πρώτο κύκλο, καλέστε μας ώστε να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαζί μας τον δεύτερο  κύκλο που θα ξεκινήσει την άνοιξη.

Με την λήξη του πρώτου κύκλου οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συνέπεια και σταθερή παρουσία των συμμετεχόντων στην ομάδα!

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο  210 61 000 89.

 

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Συνεργαζόμενος Φορέας

    

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις