Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας 2021-2022

Ανακοινώσεις

Έναρξη Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (JOB CLUB) 2021-2022

 

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 14:30 θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας του Κοι.Σ.Π.Ε. Ηλιοτρόπιο. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέφερε η πανδημία του Covid-19, η ομάδα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης zoom.

 Οι Ομάδες Εργασιακής Προετοιμασίας του Κοι.Σ.Π.Ε. Ηλιοτρόπιο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής προετοιμασίας, πριν την είσοδο κάποιου στην αγορά εργασίας. Ουσιαστικά αποτελούν ένα διαδραστικό πρόγραμμα, με βιωματικές ασκήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, μέσα από το οποίο αναλύουμε  μια μεγάλη θεματολογία ζητημάτων που μπορεί να απασχολήσουν τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κατά τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, τα ταλέντα και τα δυνατά σημεία των υποψηφίων, αλλά και να ενδυναμωθούν, όσα σημεία ενδεχομένως, παρακωλύουν την  προσπάθεια τους να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας. 

Οι ομάδες διενεργούνται σε δύο κύκλους ανά έτος, και κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε περίπου 15 εβδομαδιαίες συναντήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Μερικά από τα θέματα των ομάδων μας:

Τι σημαίνει για εμάς εργασία και ποια είναι τα κίνητρα μας

Αναζητώντας τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες. Ποια  επαγγέλματα που θα μου ταίριαζαν

Θέτοντας στόχους και προτεραιότητες

Προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου

Επαγγελματισμός, στάση, συμπεριφορά και παρουσία ανάλογα με το πλαίσιο απασχόλησης

Αγχογόνες καταστάσεις, πως μας επηρεάζουν και πως τις διαχειριζόμαστε

Επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και εργοδότες

Συγκρούσεις και διαφωνίες στον επαγγελματικό χώρο

Δημιουργώντας ένα δελεαστικό βιογραφικό

Προετοιμασία για συνέντευξη, πως διαφημίζω τον εαυτό μου

Κάθε θεματική ολοκληρώνεται σε μία με δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις, με την ευελιξία της παράτασης κάποιας θεματικής, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την ομάδα και φυσικά με τη δυνατότητα πάντα, να προστεθούν θεματικές κατόπιν προτάσεων των συμμετεχόντων, αφού η όλη εργασιακή προετοιμασία έχει νόημα μόνο εφόσον απαντά στις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των ενδιαφερομένων.

Για αυτό το λόγο, τα περισσότερα από τα θέματα της ομάδας, αντλούνται από την εμπειρογνωμοσύνη των ίδιων των εργαζομένων του Κοι.Σ.Π.Ε. «Ηλιοτρόπιο», μέσα από τα πραγματικά παραδείγματα στον τομέα της απασχόλησης  και τα ζητήματα που οι ίδιοι θέτουν σε συζήτηση στις μηνιαίες «ομάδες εργασίας».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας, θα είναι η σταθερή παρουσία και η συνέπεια των ενδιαφερομένων, εφόσον αποφασίσουν να συμμετάσχουν. 

Ακόμη, εφόσον η ομάδα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με κάμερα αλλά και σε σύνδεση διαδικτύου και φυσικά να είναι σε θέση να χειριστούν τις απολύτως βασικές λειτουργίες μιας  τηλεδιάσκεψης (χρήση κωδικών τηλεδιάσκεψης, άνοιγμα – κλείσιμο μικρόφωνων κλπ).

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο: 210 61 000 89 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μετά την λήξη του κύκλου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι η συμμετοχή στην ομάδα εργασιακής προετοιμασίας δεν ισοδυναμεί με τη διαδικασία ανάληψης θέσης εργασίας στις επιχειρηματικές δράσεις του ΚοιΣΠΕ Ηλιοτρόπιο. Αποτελεί ένα πρόγραμμα προετοιμασίας, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης για την επαγγελματική αποκατάσταση ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

 

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Συνεργαζόμενος Φορέας

    

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις