26 & 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Ανακοινώσεις

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ορίζεται τελικά η διεξαγωγή του 2ου Σεμιναρίου Ενδυνάμωσης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικές Δυσκολίες από το Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας "ΑΥΤΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ"

Το 2ο Σεμινάριο Ενδυνάμωσης από λήπτες για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στη μεγάλη αίθουσα του Ισογείου στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, στην Αθήνα. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διαρκέσουν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Θα προηγηθεί εκδήλωση υποδοχής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου προβλέπεται να έχει σχεδιαστεί το αρχικό πρόγραμμα του σεμιναρίου ενώ το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αρχές Ιανουαρίου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, στην ενεργό συμμετοχή τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν και επιθυμούν να λαμβάνουν. Είναι σημαντικό αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει χώρο και χρόνο συνάντησης, κινητοποίησης, γνωριμίας και επικοινωνίας, χωρίς την συνεχή παρουσία φροντιστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Έως 30 Νοεμβρίου 2018 όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο σεμινάριο, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους, ατομικά ή ομαδικά, ώστε το περιεχόμενο του σεμιναρίου να διαμορφωθεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται πράγματι στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των ίδιων των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος ή κατάθεση προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το σωματείο "Αυτοεκπροσώπηση" αποτελεί αναγνωρισμένο σωματείο από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2007 οπότε και εκλέχτηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο από λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το σωματείο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ομάδας Αυτοβοήθειας που λειτουργούσε στο Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. μετά από συνεργασία με μέλη, πρώην και νυν, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Χρηστών και Επιζησάντων της Ψυχιατρικής (Ε.Ν.U.S.P.).

Σκοπός του Συλλόγου "Αυτοεκπροσώπηση" είναι η ενδυνάμωση της ικανότητας αυτοεκπροσώπησης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ώστε να διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, στη διαμόρφωση ισότιμων ευκαιριών ένταξης και στην χάραξη των αναγκαίων πολιτικών για την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας.

Ο προγραμματισμός των ενεργειών του σωματείου στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπει τα εξής:

  • Σωματεία με λήπτες υπηρεσιών και άλλα Σωματεία από όλους τους φορείς σε όλη τη χώρα για να ενώσουν τις προσπάθειες σε όλη τη χώρα
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης σε μεγάλες πόλεις με σύνθημα "ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ"
  • Έκδοση τριμηνιαίας εφημερίδας της οποίας τα μέλη θα εκφράζουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που τους αφορούν
  • Συνεχείς ενημερώσεις και υπομνήματα σε αρμόδιους φορείς για την προώθηση των αιτημάτων τους 
  • Παρεμβάσεις και συνηγορία για τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  • Συνεργασίες με Φορείς του εξωτερικού για ανταλλαγή εμπειριών    

Το Σωματείο δεν στηρίζεται σε συγγενικά πρόσωπα ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας ή επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, αλλά χαρακτηρίζεται από την ανεξάρτητη και αυτόνομη δράση του σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες σύμφωνα με τις αρχές του  European Net of Users and Survivors of Psychiatry (E.N.U.S.P.)

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Συνεργαζόμενος Φορέας

    

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις