ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 2o ΚΥΚΛΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανακοινώσεις

Έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 2ο Κύκλο της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (JOB CLUB) του ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο".

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας 2018-2019. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν βήμα-βήμα τις δεξιότητες τους, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους αλλά και τις προτεραιότητες τους. Τα μέλη της ομάδας έμαθαν να διαμορφώνουν ένα σύγχρονο και αξιόλογο βιογραφικό σημείωμα, να αναζητούν στοχευμένα θέσεις απασχόλησης, εξασκήθηκαν στα δύσκολα ερωτήματα και σημεία της διαδικασίας της συνέντεύξης για εργασία, μέσα από παρουσιάσεις και "παιχνίδια ρόλων", ενώ κάποιες από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας αφιερώθηκαν στο πως διαχειριζόμαστε το άγχος και τις  δυσκολίες μας στον εργασιακό χώρο αλλά και στα ζητήματα συνεργασίας και επικοινωνίας με συναδέλφους και εργοδότες. Όπως συμβαίνει όμως σε όλες τις ομάδες, έτσι και στη δική μας το μοίρασμα ήταν αμοιβαίο, αφού και τα μέλη της ομάδας με τη σειρά τους, μέσα από τα εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούσαν και τα οποία έθιγαν, εμπλούτισαν σημαντικά τη θεματολογία και συνέβαλλαν μαζί μας στο να ολοκληρώσουμε μία ομάδα πιο εξελιγμένη από αυτή που ξεκινήσαμε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα πρώτα βήματα της διαδικασίας επαγγελματικής αποκατάστασης, ωφελουμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων αλλά και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα με βιωματικές ασκήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, γίνεται η προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ταλέντα, οι γνώσεις και τα δυνατά σημεία των ωφελουμένων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται τα σημεία εκείνα των ενδιαφερομένων τα οποία ενδεχομένως παρακωλύουν την προσπάθεια τους, να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Μερικά από τα θέματα των ομάδων μας:

  • Τι σημαίνει για εμάς εργασία και ποια είναι τα κίνητρα μας
  • Αναζητώντας τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες. Ποια επαγγέλματα που θα μου ταίριαζαν;
  • Θέτοντας στόχους και προτεραιότητες
  • Προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου
  • Επαγγελματισμός, στάση, συμπεριφορά και παρουσία ανάλογα με το πλαίσιο απασχόλησης
  • Αγχογόνες καταστάσεις, πως μας επηρεάζουν και πως τις διαχειριζόμαστε
  • Επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και εργοδότες
  • Συγκρούσεις και διαφωνίες στον επαγγελματικό χώρο
  • Δημιουργώντας ένα δελεαστικό βιογραφικό
  • Προετοιμασία για συνέντευξη, πως διαφημίζω τον εαυτό μου

Η Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας συντονίζεται κάθε Τετάρτη (από τη στιγμή της έναρξης του εκάστοτε κύκλου), στους χώρους που στεγάζεται ο ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο", από την επιστημονική του ομάδα, Κόλλια Έλενα-Ψυχολόγο και Μπισμπίκη Αθηνά-Κοινωνιολόγο.Κάθε θεματική ολοκληρώνεται σε μία με δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις, με την ευελιξία της παράτασης κάποιας θεματικής εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την ομάδα και φυσικά με τη δυνατότητα πάντα, να προστεθούν θεματικές κατόπιν προτάσεων των συμμετεχόντων, αφού η όλη εργασιακή προετοιμασία έχει νόημα μόνο εφόσον απαντά στις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των ενδιαφερομένων. Για αυτό το λόγο  τα περισσότερα από τα θέματα αντλούνται από την εμπειρογνωμοσύνη των ίδιων των εργαζομένων του ΚοιΣΠΕ «Ηλιοτρόπιο», μέσα από τα πραγματικά παραδείγματα στον τομέα της απασχόλησης  και τα ζητήματα που οι ίδιοι θέτουν σε συζήτηση στις μηνιαίες «ομάδες εργασίας».

Με χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε την έναρξη του 2ου Κύκλου Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (JOB CLUB) 2019, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30 στους χώρους που στεγάζεται ο ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο", στην οδό Σαλαμινομάχων 24Ε, στο Μαρούσι. Ο 2ος Κύκλος Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας θα λήξει Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την Ομάδα Εργασιασκής Προετοιμασίας του ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο" μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο:210 61 000 89 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Πηγή φωτογραφίας άρθρου: unsplash.com

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Συνεργαζόμενος Φορέας

    

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις