Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας 2019-2020

Ανακοινώσεις

Με τη νέα σεζόν ξεκινά και ο α’ κύκλος της Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (job club) 2019-2020!

Ξεκινάμε τη νέα σεζόν δημιουργικά οργανώνοντας την καθιερωμένη πια Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας, ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο για ωφελούμενους υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που επιθυμούν να ενταχθούν ξανά ή και για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα πρώτα βήματα της διαδικασίας επαγγελματικής αποκατάστασης, ωφελουμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, που στόχο έχει την ενδυνάμωση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων αλλά και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα με βιωματικές ασκήσεις και οπτικοακουστικό υλικό, γίνεται η προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα ταλέντα, οι γνώσεις και τα δυνατά σημεία των ωφελουμένων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται τα σημεία εκείνα των ενδιαφερομένων τα οποία ενδεχομένως παρακωλύουν την προσπάθεια τους, να αποκτήσουν και να διατηρήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Μερικά από τα θέματα των ομάδων μας:

  • Τι σημαίνει για εμάς εργασία και ποια είναι τα κίνητρα μας
  • Αναζητώντας τα προσωπικά μου χαρακτηριστικά και τις επαγγελματικές μου δεξιότητες. Ποια επαγγέλματα που θα μου ταίριαζαν;
  • Θέτοντας στόχους και προτεραιότητες
  • Προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου
  • Επαγγελματισμός, στάση, συμπεριφορά και παρουσία ανάλογα με το πλαίσιο απασχόλησης
  • Αγχογόνες καταστάσεις, πως μας επηρεάζουν και πως τις διαχειριζόμαστε
  • Επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους και εργοδότες
  • Συγκρούσεις και διαφωνίες στον επαγγελματικό χώρο
  • Δημιουργώντας ένα δελεαστικό βιογραφικό
  • Προετοιμασία για συνέντευξη, πως διαφημίζω τον εαυτό μου

Η Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας συντονίζεται κάθε Τετάρτη (από τη στιγμή της έναρξης του εκάστοτε κύκλου), στους χώρους που στεγάζεται ο ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο", από την επιστημονική του ομάδα, Κόλλια Έλενα-Ψυχολόγο και Μπισμπίκη Αθηνά-Κοινωνιολόγο. Κάθε θεματική ολοκληρώνεται σε μία με δύο εβδομαδιαίες συναντήσεις, με την ευελιξία της παράτασης κάποιας θεματικής εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την ομάδα. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα, να προστεθούν θεματικές κατόπιν προτάσεων των συμμετεχόντων, αφού η όλη εργασιακή προετοιμασία έχει νόημα μόνο εφόσον απαντά στις πραγματικές ανάγκες των ίδιων των ενδιαφερομένων. Για αυτό το λόγο  τα περισσότερα από τα θέματα αντλούνται από την εμπειρογνωμοσύνη των ίδιων των εργαζομένων του ΚοιΣΠΕ «Ηλιοτρόπιο», μέσα από τα πραγματικά παραδείγματα στον τομέα της απασχόλησης  και τα ζητήματα που οι ίδιοι θέτουν σε συζήτηση στις μηνιαίες «ομάδες εργασίας».

Με χαρά λοιπόν σας ανακοινώνουμε την έναρξη του 1ου Κύκλου Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας (JOB CLUB) 2019-2020, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15:30 στους χώρους που στεγάζεται ο ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο", στην οδό Σαλαμινομάχων 24Ε, στο Μαρούσι. Ο 1ος Κύκλος Ομάδας Εργασιακής Προετοιμασίας θα λήξει Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την Ομάδα Εργασιακής Προετοιμασίας του ΚοιΣΠΕ "Ηλιοτρόπιο" μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο:210 61 000 89 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 

Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης

Συνεργαζόμενος Φορέας

    

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις